مراحل راه اندازی موتور برق
فهرست مطالب
موتور برق وسیلهای کاربردی جهت تامین انرژی الکتریکی در زمان قطعی شبکه توزیع برق میباشد. همچنین به منظور تامین انرژی برق در مناطق دور از شبکه توزیع نیز از این تجهیز کاربردی استفاده میشود. وظیفهی اصلی این دستگاه تولید انرژی الکتریکی از احتراق و سوخت انرژی فسیلی میباشد. معمولا ژنراتورهای برق را با توجه به سوخت مصرفی آن دسته بندی میکنند. در ایران و با توجه به در دسترس بودن بنزین، پراستفادهترین و محبوبترین نوع، موتور برق بنزینی میباشد. انواع دیگر آن نیز موتور برق دیزلی، موتور برق گازی و ... میباشد.
بعد از انتخاب دستگاه مورد نظر که خود شامل ملاحظات زیادی به منظور انتخاب هوشمندانه و کاربردی میباشد، زمان راهاندازی موتور برق فرا میرسد. در این مرحله نیز نکات مهمی در جهت افزایش راندمان دستگاه و همچنین کاهش استهلاک آن وجود دارد. به منظور آشنایی با مراحل راهاندازی موتور برق و همچنین ملاحظات مربوط به نگهداری این وسیلهی کاربردی و بعضا گران قیمت، با ما همراه باشید.
در جهت حفظ حقوق مولف و همچنین پایبندی به حق کپی رایت، ذکر این نکته حائز اهمیت میباشد که تمام تصاویر موجود در متن اصلی این مقاله از سایت wikiHow برداشت شده است.
راه اندازی موتور برق
مطالعه کامل دفترچه
در ابتدا دفترچهی راهنمای تولید کننده دستگاه را به دقت مطالعه نمایید. تمامی نکات مهم و ضروری و احتمالا تمام مباحث مطرح شده در این مقاله، در دفترچه راهنمای دستگاه موجود میباشد. علاوه بر نکات ضروری اولیه برای راهاندازی دستگاه، نکاتی در خصوص چگونگی نگهداری از دستگاه، شرایط نصب و راهاندازی، شرایط گارانتی و پشتیبانی و ... در دفترچه وجود دارد.
انتخاب محل مناسب برای نصب و راهاندازی
این قسمت از کار بسیار مهم میباشد. چندین پارامتر در انتخاب محل مناسب نصب موتور برق دخیل هستند. محل نصب باید از تابش مستقیم نور آفتاب و بارش باران محفوظ باشد. همچنین در صورت امکان برای کاهش صدای موتور برق در حین کارکرد، آن را در دورترین مکان از محل زندگی افراد قرار دهید. البته به طول و قطر کابل و همچنین مسیر کابلکشی از دستگاه تا محل مصرف برق، توجه کامل کنید. بحث مهم دیگر در انتخاب محل نصب دستگاه، جهت وزش باد میباشد. بهتر است دستگاه به شکلی نصب شود که وزش باد، آلودگی تولیدی توسط موتور برق را از محل دور کند. در واقع جهت وزش باد از محل زندگی اشخاص به سمت محل نصب باشد.
از دیگر نکات مهم این بخش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صاف بودن محل نصب
- عدم لرزش محل نصب
- امکان سوختگیری دستگاه در محل
- ایجاد فضایی جهت کنترل رطوبت
- امکان بازدید کامل اطراف دستگاه، قبل از روشن کردن و حین کارکرد
چک کردن میزان سوخت دستگاه
قبل از راهاندازی وسیله، بهتر است مخزن سوخت آن را به طور کامل پر کنید. زیرا در صورت اتمام سوخت، مجبور هستید دستگاه را خاموش کرده، زمانی منتظر بمانید تا بدنهی دستگاه خنک شده و سپس اقدام به سوختگیری برای دستگاه کنید.
چک کردن گیج روغن دستگاه
هر بار قبل از راهاندازی به میزان روغن دستگاه از نظر کمی و کیفی توجه کنید. در صورتی که میزان روغن کم شده باشد، یا موتور دستگاه دچار روغنسوزی شده و یا اینکه نشتی در مسیر باک روغن تا موتور وجود دارد. در هر یک از دو صورت، به منظور کاهش آسیب به دستگاه و همچنین جلوگیری از خطرات محتمل، بهتر است از روشن کردن دستگاه خودداری کرده و ابتدا مشکل موجود را بر طرف کنید.
همچنین کیفیت روغن بسیار اهمیت دارد. اگر روغن سیاه شده و یا اینکه ویسکوزیتهی مناسب نسبت به فصل راهاندازی را دارا نمیباشد، بهترین اقدام قبل از استارت دستگاه، تعویض روغن میباشد. همیشه سعی کنید میزان ساعت کارکرد دستگاه را یادداشت نموده و با توجه به دستورالعملهای سازنده نسبت به تعویض روغن، اقدام نمایید.
چک کردن فیلتر هوا
در صورتی که فیلتر هوای دستگاه دچار فرسودگی و گرفتگی شده باشد، میزان اکسیژن مورد نیاز به موتور نخواهد رسید و در نتیجه راندمان دستگاه کاهش پیدا میکند. کاهش راندمان برابر است با افزایش استهلاک و همچنین افزایش سوخت مصرفی.
قطع کردن کلید مدار
قبل از استارت دستگاه کلید اتصال به مدار مصرفی را قطع کنید. با توجه به سیستم کنترلی دستگاه، بعد از استارت مدت زمانی طول میکشد تا شرایط ولتاژ و فرکانس خروجی به حالت ایدهآل خود برسد. بهتر است هیچ مصرفکننده ای در مدار نبوده تا دستگاه با استرس کمتر و در زمان کوتاهتر به مرحلهی مناسب خود وارد شود. همچنین بعد از تثبیت شرایط، بهتر است که مصرفکنندهها به صورت تک تک وارد مدار شوند.
باز کردن شیر سوخت رسانی به موتور
شیر مخزن سوخت را چک کرده و آن را باز کنید. در صورت بسته بودن این شیر، با استارت دستی و یا با باطری دستگاه، فقط خود را خسته کرده و وضعیت دستگاه به حالت روشن در نمیآید.
روشن کردن موتور برق
با توجه به نوع استارت موتور برق خود، آن را روشن کنید. استارت به وسیلهی هندل زدن و یا استارت به کمک باطری، از رایجترین روشهای روشن کردن دستگاه هستند.
اتصال برق خروجی به مصرفکنندهها
بعد از تثبیت ولتاژ برق خروجی، میتوانید مصرفکنندهها را تک تک وارد مدار کنید.
خاموش کردن دستگاه
در صورت عدم نیاز به دستگاه و یا به دلیل نیاز به سوختگیری، به کمک سوییچ اصلی دستگاه را خاموش نمایید.
نگهداری سوخت در محل مناسب و بدون خطر
اگر سوخت مصرفی دستگاه را انبار میکنید، به نوع سوخت و درجهی اشتعال آن توجه کنید. نگهداری بنزین با توجه به درجه اشتعال پایین آن نسبت به گازوئیل، عملی بسیار خطرناک است.
پر کردن مخزن دستگاه
قبل از پر کردن مخزن، دستگاه را خاموش کرده، منتظر بمانید تا دستگاه کاملا خنک شود. سپس باک دستگاه را پر نمایید. در صورتی که سوخت مصرفی بر روی دستگاه یا زمین ریخت، حتما قبل از استارت مجدد دستگاه، به طور کامل آن را پاک نمایید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی
دلایل متعددی برای خرابی موتور برق وجود دارد اما مهم آن است که زمینه پیدا شدن این خرابی را به درستی عیب یابی کنید. در این مطلب به راهنمای عیب یابی موتور برق پرداخته ایم.
موتور برق مناسب برای کولر گازی
به منظور انتخاب موتور برق برای کولر گازی، نیاز است تا ماکزیمم مقدار مصرف برق سیستم سرمایشی محاسبه گردد. بهترین مرجع، دفترچهی راهنمای کولر گازی میباشد.
موتور برق مناسب برای یخچال
مهمترین پارامتر تاثیرگزار در انتخاب موتور برق برای راهاندازی یخچال، توان مصرفی یخچال در لحظهی استارت و همچنین در حالت کارکرد طولانی مدت میباشد.
10 برند پرفروش موتور برق ایران در سال 1403
برندهای تولید کننده موتور برق متنوع هستند . با این وجود برای شناسایی بهترین آنها در این مطلب به ده تا از برندهای برتر تولید کننده موتور برق اشاره کرده ایم.
موتور برق مناسب میلگرد بر
موتور برق مناسب میلگرد بر باید در حد توان کافی مدل های 2 و یا 3 اسب باشد. همچنین بهتر است که از نوع گازوئیلی و برای کار در شرایط سیار تهیه کنید.
موتور برق مناسب گلخانه
گلخانه برای گرمایش، سرمایش، روشنایی و آبیاری از انواع دستگاه استفاده خواهد کرد. موتور برق مناسب گلخانه باید توان کافی برای راهاندازی تمامی این تجهیزات را دارا باشد.
موتور برق مناسب پمپ آب خانگی
فاکتورهای زیادی در انتخاب موتور برق برای پمپ آب تأثیرگذار هستند. نوع مصرفکننده، ابعاد پمپ، نوع برق مصرفی پمپ و تکنولوژی ساخت آن و… در این باره نقش دارند.
موتور برق مناسب هیئت ها و مراسم عزاداری
موتور برق مناسب هیئت ها را با توجه به مجموع توان بلندگوها، سیستم روشنایی و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی انتخاب میکنند.
موتور برق مناسب دندانپزشکی
برای انتخاب موتور برق مناسب دندانپزشکی لازم است تا توان مصرفی یونیت را در کنار توان کمپرسور و سیستم کولر گازی محاسبه کنید.
موتور برق مناسب ماینر
موتور برق مناسب ماینر باید از نوع سیم پیچ تمام مس و سایلنت باشد. در عین حال توانایی تامین توانی فراتر از نیاز ماینرها را تامین نماید.
موتور برق مناسب برای مسافرت یا کمپینگ
موتور برق مناسب کمپینگ باید طراحی کوچک ، سبک و قابل حمل داشته باشد. در عین حال کم صدا و کم مصرف باشد. در این صفحه از شرایط ایده آل موتور برق مسافرتی صحبت شده است.
اجزا و قطعات موتور برق بنزینی
دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد.
موتور برق مناسب برای سنگ فرز
در انتخاب موتور برق جهت راهاندازی سنگ فرز، گزینش را بر اساس جریان مصرفی سنگ فرز محاسبه میکنند. خرید موتور برق مناسب سنگ فرز با بهترین قیمت و کیفیت در نیکا ژنراتور
موتور برق مناسب برای چکش تخریب
موتور برق مناسب چکش تخریب را بر اساس وزن و توان مصرفی موتور تعیین میگردد. خرید بهترین موتور برق مناسب جهت چکش تخریب با بهترین قیمت و کیفیت در نیکا ابزار
موتور برق مناسب برای روشن کردن بتونیر
موتور برق مناسب بتونیر را با توجه به نوع میکسر بتن، ظرفیت دیگ و نوع موتور الکتریکی آن انتخاب میکنند.
موتور برق مناسب برای بالابر ساختمانی
موتور برق مناسب بالابر ساختمانی را بر اساس ظرفیت بالابر و با توجه به فاکتورها مانند نوع سیم پیچ، برند سازنده و نوع سوخت انتخاب می کنند.
موتور برق مناسب برای پمپ کفکش
موتور برق مناسب کفکش را از روی توان موتور پمپ با در نظر گرفتن فاکتورهای از قبیل سیم پیچ تمام مس و یا برند معتبر و حتی یک سایز بالاتر از توان مصرفی پمپ انتخاب کنید.
راهنمای انتخاب و خرید موتور برق
در این مطلب قصد داریم تا مهمترین پارامترهای تاثیرگزار در انتخاب یک موتور برق مناسب را در اختیار شما بگذاریم.
علت برق ندادن موتور برق بنزینی
هرگونه مشکل در بخش موتور، میتواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی و ...
موتور برق مناسب برای باغ
به منظور آشنایی با پارامترهای مهم در انتخاب موتور برق برای باغ کشاورزی، با مطالعهی این مطلب همراه ما باشید.
نحوه اتصال موتور برق به برق ساختمان
بعد از انتخاب هر نوعی از انواع دستگاه موتور برق، نیاز دارید تا خروجی دستگاه را به بخش مصرفکننده متصل کنید. نقشهی سیم کشی و دانش فنی شخص انجام دهنده بسیار مهم میباشد.
موتور برق مناسب برای جوشکاری
استفاده از موتور برق برای جوشکارها با توجه به فضاهای کاری این افراد امری اجتناب ناپذیر است. برای انتخاب هوشمندانه با ما همراه باشید.
بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی
در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب میتوان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.
راهکار برای کاهش صدای موتور برق
در صورت استفاده از راهکارهای بیان شده در این مقاله، میتوان به میزان قابل توجهی صدای نویز دستگاه را کاهش داد.
میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی
میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی میباشد و نمیتوان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود.
محاسبه توان مصرفی وسایل برقی
به کمک این ماشین حساب میتوانید مقدار مصرف برق خود را بدست آورده و اقدام به تهیه موتور برق مناسب نمایید.
انواع سیستم استارت موتور برق
با وجود همهگیر شدن استفاده از موتور برق، روشن کردن این دستگاه باید راحت باشد. به همین دلیل انواع سیستمهای راهاندازی برای موتور برقها ایجاد شدهاند.
علت ریپ زدن موتور برق بنزینی
یکی از شایعترین مشکلات در استفاده از موتور برق بنزینی، ریپ زدن دستگاه حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد میباشد.
نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی
در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و همچنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند.
عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟
در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید میکند.
کاوآ یا کاوا چیست؟
کاوآ یا کیلو ولت آمپر، واحد اندازه گیری توان ظاهری میباشد. این توان در مدارهای AC مطرح بوده و در مورد توان خروجی موتور برق بسیار استفاده میشود.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: