خرید و مشاوره فنی: 33554409-026

اجزا و قطعات موتور برق بنزینی

اجزا موتور برق بنزینی

فهرست مطالب

ژنراتور برق و یا در اصطلاح عامه، موتور برق، وسیله‌ای جهت تامین برق مصرفی در صورت عدم دسترسی به برق شبکه توزیع می‌باشد. موتور برق‌ها انرژی‌های فسیلی اعم از بنزین، گازوییل، گاز و ... را به انرژی برق تبدیل می‌کنند. پرکاربردترین نوع موتور برق در ایران، موتور برق بنزینی می‌باشد. این نوع از موتور برق از سوخت بنزین جهت تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی استفاده می‌کند.

اجزا و قطعات موتور برق بنزینی

دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد. در ادامه لیستی از مهم‌ترین قطعات استفاده شده در موتور برق بنزینی را بیان خواهیم کرد:

موتور

وظیفه‌ی موتور در موتور برق بنزینی، تولید انرژی مکانیکی از انرژی فسیلی می‌باشد. موتورهای استفاده شده در دستگاه به صورت موتور درون‌سوز ۲ زمانه و یا ۴ زمانه می‌باشند. لازم به ذکر است که موتورهای ۴ زمانه، بسیار پرکاربردتر هستند. قدرت موتور یکی از مهم‌ترین عوامل در میزان قدرت خروجی دستگاه می‌باشد.

بخش موتور دستگاه همانند هر موتور دیگری، خود دارای قطعات و جزییات بسیار زیادی می‌باشد. از قطعات مرتبط با موتور، می‌توان به شمع، رینگ موتور، پیستون و ... اشاره کرد.

باک یا مخزن سوخت

وظیفه باک ذخیره سوخت مورد نیاز دستگاه می‌باشد. سازندگان موتور برق‌های بنزینی با توجه به قدرت دستگاه و میزان مصرف سوخت آن، باک با ظرفیت مناسب را بر روی دستگاه نصب می‌کنند. برخی از مدل‌های موتور برق بنزینی علاوه بر باک اصلی دارای باک ذخیره می‌باشند که سازنده دستگاه به صورت مجزا آن را دراختیار خریداران قرار می‌دهد. برای مشاهده انواع مخزن سوخت وارد بخش باک موتور برق در سایت نیکاژنراتور شوید.

باک موتور برق بنزینی

مخزن روغن

تمامی دستگاه‌های مکانیکی به منظور عملکرد بهتر و روان‌تر و هم‌چنین بالارفتن عمر مفید قطعات، نیاز به روغن‌کاری دارند. به همین منظور مخزن روغن در دستگاه، وظیفه ذخیره و روغن کاری قطعات مکانیکی دستگاه را بر عهده دارد.

در زیر مخزن روغن، دریچه‌ای به منظور تخلیه روغن مصرف شده قرار دارد. با توجه به نوع موتور برق بنزینی و روغن استفاده شده در آن، می بایست روغن دستگاه را به صورت دوره‌ای تعویض نمود.

مخزن روغن در موتور برق بنزینی

فیلتر هوا

 انواع موتورها به منظور ایجاد احتراق و تولید حرکت مکانیکی به اکسیژن احتیاج دارند. در صورتی که اکسیژن هوا به صورت فیلتر شده و بدون ذرات معلق مزاحم در هوا، به موتور برسد، عملکرد آن بدون مشکل و با کیفیت بالاتر انجام خواهد شد. از این رو یکی از قطعات مهم در موتور برق بنزینی فیلتر هوا می‌باشد. این قطعه از موتور برق بنزینی نیز، می‌بایست به طور دوره‌ای بازدید، شست و شو و در نهایت تعویض شود.

استارت دستگاه

موتور برق‌ بنزینی، انواع استارت متفاوتی اعم از استارت دستی، هندلی و اتوماتیک را دارد. این بخش وظیفه روشن کردن ابتدایی موتور برق را بر عهده دارد.

شخص در حال روشن کردن موتور برق به کمک هندل

پنل دستگاه

این پنل در دستگاه‌های مختلف، متفاوت بوده و دارای انواع و اقسام دکمه ها و خروجی ها می‌باشد. معمولا یک یا دو عدد پریز به عنوان خروجی بر روی آن قرار دارد. از دیگر بخش های پنل می‌توان به ولت متر اشاره کرد که وظیفه آن نمایش لحظه‌ای ولتاژ خروجی و جریان مصرفی می‌باشد.

سیستم خنک کننده

با توجه به عملکرد موتور بنزینی در دستگاه و احتراق در آن، ایجاد گرما در موتور بسیار عادی می‌باشد. به همین منظور می‌بایست دستگاه را خنک نمود. وجود اگزوز علاوه بر خروج گاز‌های تولید شده بعد از احتراق، به خنک شدن دستگاه نیز کمک می کند. همچنین شکل طراحی دستگاه و چگونگی ایجاد گردش هوا در اطراف موتور در زمان عملکرد آن، به خنک شدن دستگاه کمک می‌کند. 

ژنراتور

وظیفه بخش ژنراتور در دستگاه موتور برق این است که انرژی مکانیکی تولیدی توسط موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل نماید. این انرژی به صورت ناپایدار و غیر ایمن می باشد. یعنی به عنوان خروجی، نمی توان از آن استفاده کرد. بعد از بخش ژنراتور، قسمت‌های الکتریکی و الکترونیکی دیگری به منظور تثبیت و کنترل ولتاژ خروجی قرار دارد. بخش‌های الکترونیکی نامبرده شده، به صورت کنترلر حلقه بسته عمل کرده و دایما شدت ولتاژ خروجی و جریان مصرفی را کنترل می‌نمایند. با کوچک‌ترین تغییری در خروجی دستگاه، سیستم را کنترل کرده و ولتاژ را مجددا تنظیم می‌نمایند.

شاسی دستگاه

تمام بخش های دستگاه بر روی یک شاسی آهنی قرار گرفته‌اند. وجود این شاسی باعث می‌شود تا حمل و نقل آن راحت‌تر باشد. در برخی از مدل‌ها با ظرفیت خروجی بالا، به علت بزرگ شدن و سنگین شدن دستگاه، شاسی را به همراه چرخ طراحی می‌کنند تا حمل و نقل آن راحت‌تر شود.

بازدید قطعات موتور برق بنزینی

به منظور عملکرد بهتر دستگاه و افزایش طول عمر قطعات آن، بهتر است در هر نوبت استفاده از دستگاه، پیش از روشن کردن آن تمام قسمت‌های حیاتی دستگاه چک شوند. این بازدید می‌تواند شامل بررسی روغن، فیلتر هوا، باک بنزین و در کل ظاهر دستگاه باشد تا در صورت مشاهده هر گونه مشکلی، بتوان قبل از کارکرد دستگاه، آن را برطرف نمود.

نکته مهم دیگر در زمان راه‌اندازی دستگاه، قرار دادن دستگاه در محلی مطمین و ایمن می‌باشد. قرار گرفتن دستگاه در فضایی خنک و به دور از نور مستقیم خورشید، وجود رطوبت کم در هوا، عدم وجود گرد و غبار در هوا و ... در عملکرد دستگاه بسیار تاثیر گزار می‌باشد.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    تعداد زیاد موتور برق بنزینی در توان های مختلف زرد رنگ

    عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی

    دلایل متعددی برای خرابی موتور برق وجود دارد اما مهم آن است که زمینه پیدا شدن این خرابی را به درستی عیب یابی کنید. در این مطلب به راهنمای عیب یابی موتور برق پرداخته ایم.

    شخص در حال تعمیر موتور برق بنزینی

    علت برق ندادن موتور برق بنزینی

    هرگونه مشکل در بخش موتور، می‌تواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی و ...

    انواع روغن موتور برای استفاده در موتور برق بنزینی

    بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی

    در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب می‌توان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.

    میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی

    میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی می‌باشد و نمی‌توان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود.

    شخص در حال تعمیر ریپ زدن در موتور برق بنزینی

    علت ریپ زدن موتور برق بنزینی

    یکی از شایع‌ترین مشکلات در استفاده از موتور برق بنزینی، ریپ زدن دستگاه حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد می‌باشد.

    شخص در حال بررسی موتور برق بنزینی

    نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی

    در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و هم‌چنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند.

    موتور برق بنزینی

    عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟

    در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید می‌کند.

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: