نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی

فهرست مطالب
به منظور بهرهبرداری و استفاده از هر دستگاهی نیاز است تا نکات ایمنی و همچنین نکات مهم عملکردی دستگاه را آموزش ببینیم. در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و همچنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند. در صورت عدم رعایت برخی از این موارد امکان صدمه دیدن شخص و یا تجهیزات متصل به موتور برق بنزینی وجود دارد.

نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی به سه دستهی زیر تقسیم میشوند:
- نکات ایمنی قبل از روشن کردن موتور برق بنزینی
- نکات ایمنی در حین کارکرد موتور برق بنزینی
- نکات ایمنی بعد از خاموش کردن موتور برق بنزینی
لازم به ذکر است تمامی موارد بیان شده جزو نکات ایمنی کلی در استفاده از موتور برق بنزینی میباشند. هر سازنده به همراه دستگاه دفترچهی راهنمایی را در اختیار خریدار قرار میدهد. در آن دفترچه نکات جزییتر برای مدل خریداری شده بیان شده است. پیشنهاد میشود بعد از خرید دستگاه حتما دفترچه راهنمای آن را به دقت مطالعه نمایید.

نکات ایمنی قبل از روشن کردن موتور برق بنزینی
- قبل از روشن کردن دستگاه، آن را در محل مناسب از لحاظ جوی قرار دهید. دمای مناسب محیط سبب کمتر گرمشدن موتور شده و راندمان خروجی دستگاه را افزایش میدهد. رطوبت حداقلی نیز به عملکرد بهتر موتور در زمان احتراق کمک کرده و همچنین طول عمر تمامی قطعات موتور برق بنزینی اعم از قطعات مکانیکی و الکترونیکی را افزایش میدهد.
- مخزن سوخت دستگاه را به میزان مشخص شده بر روی آن پر نمایید. وجود سوخت اضافی در باک دستگاه امکان بروز خطرات ناخواسته را افزایش میدهد. به منظور سوختگیری دستگاه، آن را به فضای باز انتقال دهید و همچنین در زمان سوختگیری دستگاه نهایت دقت را انجام دهید تا بنزین اضافی بر روی باک، زمین و یا سایر بخشهای دستگاه نریزد. در این صورت ابتدا آن بنزین را به دقت تمیز کرده و کمی صبر کنید تا آثار آن به کلی بخار شود.
- با توجه به صدای موتور برق بنزینی در حین کارکرد، محل مناسبی را نسبت به فضای مورد استفادهی خروجی آن، در نظر بگیرید. جابجایی دستگاه در حین کارکرد و به دلیل صدای زیاد آن میتواند موجب خسارات فراوان به افراد و تجهیزات گردد.
- به منظور اتصال خروجی دستگاه به ورودی برق منزل، ویلا، کارگاه و ... حتما از یک کارشناس فنی و متخصص در این حوزه کمک بگیرید. انتخاب نوع کابل، طول مسیر کابلکشی، شکل و چگونگی کابلکشی، سوکتهای مناسب و بسیاری موارد دیگر تنها و تنها توسط متخصص قابل بررسی و پیادهسازی میباشد.
- قبل از استارت دستگاه تمام بخشهای آن را بازدید بصری کنید. یعنی اطراف موتور برق چرخیده و همه جا را ببینید. در صورت مشاهده هر گونه مشکل مثل سر سیم اضافی رها شده، بوی نشتی بنزین و روغن، رطوبت بر روی بخشهای مختلف دستگاه و ... از روشن کردن دستگاه خودداری کرده و با تکنیسین فنی تماس بگیرید.

نکات ایمنی در حین کارکرد موتور برق بنزینی
- به هیچ وجه در حین کارکرد دستگاه اقدام به سوختگیری نکنید. به منظور سوختگیری دستگاه آن را خاموش کرده و ساعتی منتظر شوید تا تمام بخشهای دستگاه خنک شوند. سپس مجاز به سوختگیری هستید. درجه احتراق بالای بنزین، میتواند سبب شود تا مخزن سوخت در دستان شما، آتش گرفته و مشکلات فراوانی در این حین ایجاد شود.
- با توجه به اینکه موتور برق نسبت به برق شهری و زمین، ایزوله میباشد، امکان برق گرفتگی در صورتی که یک سیم را در دست بگیرید وجود ندارد. ولی اگر مشکلات سیمکشی در دستگاه و یا ایجاد نشتی بین بدنه و زمین ایجاد شده باشد، امکان برق گرفتگی جزیی و شدید، حتی با یک سیم خروجی دستگاه وجود دارد. بهتر است در حین کارکرد دستگاه بخشهای موتور برق و یا کابلهای آن را با پوست بدن لمس نکنید.
- قبل از استارت خروجی دستگاه را از مدار جدا کنید. سپس دستگاه را روشن کرده و کمی منتظر شوید تا عملکرد دستگاه به حالت عادی برسد. در عملکرد موتور برق بنزینی، این زمان معمولا کوتاه میباشد. منظور از عملکرد عادی یعنی اینکه ولتاژ و فرکانس برق دستگاه به حالت عادی تبدیل شود. ولتاژ ۲۲۰ ولت با فرکانس ۵۰ هرتز در ایران. بعد از این مرحله میتوانید خروجی دستگاه را به مدار مصرف کننده متصل نمایید. بهتر است بارهای مصرف کننده را به مرور وارد مدار کنید. زیرا با اضافه شدن هر مصرف کننده برای لحظاتی ولتاژ تحت تاثیر قرار میگیرد. پس اضافه کردن تعداد زیادی مصرف کننده، میتواند باعث افت ولتاژ لحظهای شده و منجر به خسارت به بار و دستگاه شود.
- با توجه به ماهیت موتور برق بنزینی و وجود احتراق در موتور آن، احتمال بالا رفتن دما و ایجاد آتشسوزی همواره وجود دارد. در شرایط بحرانی و ناخواسته سعی کنید یک کپسول آتشنشانی در دسترس داشته باشید تا در صورت بروز آتشسوزی در دستگاه، بتوانید سریعا آن را خاموش نمایید.
- در هنگام کارکرد دستگاه اگزوز آن را چک کنید و اطینان حاصل کنید که گرفتگی در آن وجود ندارد. همچنین نسبت به تهویه فضایی که موتور برق در آن قرار گرفته حساس بوده و دایما کنترل نمایید. در صورت نبود تهویه مناسب در این فضا، مقدار اکسیژن فضا کاهش یافته و منجر به کاهش راندمان دستگاه و نهایتا خاموش شدن آن میشود.
- در هنگام کار با موتور برق بنزینی حتما از تجهیزات ایمنی شامل دستکش محافظ ضد برق، عینک ایمنی و سایر تجهیزات ایمنی استفاده نمایید.

(*) به منظور آشنایی بیشتر با عملکرد موتور برق بنزینی و درک مفهوم زمان انتظار برای رسیدن به عملکرد عادی دستگاه، مقالهی عملکرد موتور برق بنزینی را مطالعه فرمایید.
نکات ایمنی بعد از خاموش کردن موتور برق بنزینی
- بعد از خاموش کردن دستگاه تا زمان خنک شدن کامل تمام بخشهای آن صبر کنید و سپس آن را جابجا نمایید.
- در هنگاه جابجایی نسبت به عدم خروج بنزین و روغن از مخازن دستگاه دقت کنید و دستگاه را در حالت متعادل جابجا نمایید.

- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:

عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی
دلایل متعددی برای خرابی موتور برق وجود دارد اما مهم آن است که زمینه پیدا شدن این خرابی را به درستی عیب یابی کنید. در این مطلب به راهنمای عیب یابی موتور برق پرداخته ایم.

اجزا و قطعات موتور برق بنزینی
دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد.

علت برق ندادن موتور برق بنزینی
هرگونه مشکل در بخش موتور، میتواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی و ...

بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی
در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب میتوان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.

میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی
میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی میباشد و نمیتوان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود.

علت ریپ زدن موتور برق بنزینی
یکی از شایعترین مشکلات در استفاده از موتور برق بنزینی، ریپ زدن دستگاه حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد میباشد.

عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟
در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید میکند.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: