عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی
فهرست مطالب
عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی و راهحل آن
موتور برق دستگاهی کاملاً استراتژیک است که قرار است در مواقع اضطراری و یا در مناطق دور دست که به برق شبکه سراسری دسترسی ندارید، کار راهانداز باشد. این دستگاه باید در همه حال آماده به کار باشد؛ ولی همیشه این طور نیست و گاهاً با مشکلات و خرابیهایی در موتور برق بنزینی روبرو هستیم. اما دلایل این خرابیها چه هستند؟ و چطور کاملاً هدفمند و حساب شده از این مشکلات عبور کنیم؟ در این مقاله قصد داریم تا تمامی مشکلات رایج مولدهای کوچک را بررسی کرده و از تکنیکهای عیبیابی تا دلایل خرابی انواع مولد برق بنزینی و همچنین راهحل این مشکلات صحبت کنیم.
موتور برق استارت نمیخورد
روشن نشدن دستگاه یا همان عدم استارت خوردن، رایجترین مشکل است که ریشههای آن را باید در موارد متعددی جستجو کنیم. در واقع دستگاه پیش روی شما یک ماشین تمام عیار کوچک است که از بخش کامل موتوری در کنار آلترناتور تشکیل شده است. قاعدتاً هر مشکل در مسیر عملکرد موتور مانع از استارت آن خواهد شد. این مشکلات میتوانند به علت اختلال در سیستم استارت، عدم تنفس صحیح و کامل موتور، خرابی آرمیچر، خرابی تابلو برق دستگاه، خرابی رگولاتور، مشکل شمع و یا باتری، کمبود سوخت، کثیفی فیلتر هوا، وجود جریان بار اضافی و… باشد. بیشتر این خرابیها با یک بازدید و سرویس به موقع کاملاً برطرف میشوند. مانند تعویض شمع و یا روغن و حتی تمیزی فیلترهای بازدید کاربراتور و… . مشکلات بزرگتر نیاز به تعمیرات اساسی دارند.
موتور برق برای چند ثانیه روشن شده و سپس خاموش میشود
روشن شدن اولیه و سپس خاموش شدن ناگهانی از دیگر مشکلات رایج انواع ژنراتورهای کوچک ساختمانی است. در این حالت گویا دستگاه از شرایط ایدهآل برای روشن شدن اولیه برخوردار است؛ اما توان باقی ماندن در شرایط عملیاتی را ندارد. عیبیابی این مشکل را میتوانیم در موارد سادهای همچون کمبود سوخت و کثیفی و خرابی فیلترها جستجو کنیم. در عین حال گاهاً با مشکلات جدیتر همچون خرابی شمعها، خرابی خازن، خرابی سیستم کاربراتور، ضعف باتری، مشکل در اهرم ساسات و… روبرو هستیم. در تمامی این موارد مولد برق نمیتواند شرایط کارکرد پایدار خود را حفظ کند. عموم این موارد نیز باز سرویس به موقع و بررسی کامل موتور برطرف میشوند.
نوسان و عدم ثبات در توان موتور برق
زمانی که عملکرد تجهیزات متصل به دستگاه مختل شده و به نوعی نوسان دارد، علت را باید در کم و زیاد شدن توان خروجی دستگاه ژنراتور خود جستجو کنید. نوسان توان یا نوسان ولتاژ مشکل رایجی است که علت آنهم میتواند در سیستم آلترناتور و هم در سیستم موتوری دستگاه باشد. قاعدتاً اگر موتور دستگاه با توان کافی کار نکند، در خروجی دستگاه نیز خط جریان با توان مورد نظر تأمین نمیشود. معمولاً گرفتگی فیلتر هوا و یا خرابی کاربراتور باعث کارکرد ضعیف موتور هستند. در عین حال ممکن است علت این نوسان توان در خرابی رگلاتور ولتاژ دستگاه باشد. در این صورت آلترناتور نمیتواند توان کافی را در سمت خروجی خود تولید نماید.
نشت سوخت از دستگاه
نشت سوخت مشکل جدی و کاملاً خطرناکی است که میتواند باعث حوادث نگران کننده شود. همه مولدهای کوچک خانگی از جمله موتور برق بنزینی دارای باک سوخت مستقلی هستند که آن را با استفاده از ورقهای فولادین بسیار مقاوم طراحی میکنند. اما این باک در اثر گذشت زمان و شرایط نگهداری نامناسب فرسوده شده و ممکن است با نشتی سوخت روبرو شویم. در عین حال ممکن است علت نشتی در اتصالات فرسوده دستگاه باشد. در هر صورت باک و یا اتصالات فرسوده قابل تعمیر نیستند و باید در هر حالت تعویض شوند.
دود خروجی بیش از حد از موتور
تولید دود بیش از حد زیاد، یکی دیگر از چالشهای جدی در حین استفاده از دستگاه است. گاهاً حجم این دود آنقدر زیاد است که شرایط استفاده از دستگاه را مختل خواهد کرد. البته بازهم باید در جست و جوی علتهای گوناگون برای خروج دود بیش از حد موتور دستگاه باشید. مانند استفاده از سوخت نامناسب و یا وجود روغن زیاد در موتور و حتی عدم استفاده از روغن مناسب در ایجاد این بحران نقش دارند. در عین حال ممکن است ابعاد این مشکل بسیار بزرگتر و پیچیدهتر و مربوط به خرابی موتور از قبیل فرسودگی آببند گاید سوپاپ، شکسته شدن رینگ پیستون، خرابی کاربراتور و حتی گیرپاژ سیستم استارت موتور باشد. این خرابیها پیچیده هستند که برای رفع آنها به تعمیر اساسی موتور نیاز داریم.
مکانیزم استارت موتور برق گیرپاژ کرده است
سیستم استارت مولدها در مدلهای دستی و برقی است. در هر دو نوع قرار است تا با استفاده از این سیستم، میل لنگ موتور را به چرخش درآوریم. اما گیرپاژ مکانیزم استارت موتور مشکل جدی است. وقتی مکانیزم استارت خوب نمیچرخد، قاعدتاً سرعت و قدرت کافی برای حرکت اولیه میل لنگ موتور تأمین نمیشود. در این صورت موتور کار نخواهد کرد. در صورتی که سیستم استارت ژنراتور کوچک خانگی شما گیرپاژ کرده، لازم است تا آن را جدا و سرویس کنید. گاهاً باید برای تعویض این سیستم دست به کار شوید.
علت برق ندادن موتور برق
در صورتی که موتور دستگاه فعال است و گویا همهچیز درست کار میکنند، اما برق در خروجی دستگاه وجود ندارد، لازم است تا مراحل عیبیابی را از سمت آلترناتور (ژنراتور) تولید برق دستگاه بررسی کنیم. خرابی آرمیچر، سوختگی آرمیچر، خرابی سیستم AVR، خرابی برد کنترل ولتاژ، خرابی ذغال و رگلاتور در اینباره نقش دارند. معمولاً چنین مشکلی کاملاً جدی است و لازم است که آلترناتور دستگاه باز شده و تحت تست قرار بگیرد تا عیبیابی به طور کامل انجام شود. اگر قصد داریم اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید به شما پیشنهاد میکنم مقاله علت برق ندادن موتور برق بنزینی را مطالعه کنید.
برای جلوگیری از این عیوب در مولد برق چه باید کرد؟
اگر از دستگاه مولد برق استفاده میکنید قطعا به کارکرد سالم و قدرتمند آن در شرایط بحرانی نیاز دارید. هر نوع عیب یا خرابی در لحظات سخت و بحرانی چالش برانگیز است. اما با روش نگهداری هوشمندانه به راحتی میتوانید از این چالشها عبور کرده و حتی مقدار خرابی دستگاه را به حداقل برسانید. سادهترین کار و در عین حال بهترین کار سرویس به موقع دستگاه طبق دستورالعمل سازنده است. از طرفی در نوسازی قطعات و بخش های مصرفی اما پوسیده و مستهلک شده دستگاه دی باشید. به این ترتیب لااقل تا حدود قابل توجه از پیدا شدن عیب های ساده و پیش و پا افتاده جلوگیری میکنید و در صورت وقوع خرابیهای پیچیده، عمق این خرابی ها و هزینه تعمیر آنها ناچیز است و پروسه تعمیر به سرعت سپری خواهد شد.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
اجزا و قطعات موتور برق بنزینی
دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد.
علت برق ندادن موتور برق بنزینی
هرگونه مشکل در بخش موتور، میتواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی و ...
بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی
در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب میتوان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.
میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی
میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی میباشد و نمیتوان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود.
علت ریپ زدن موتور برق بنزینی
یکی از شایعترین مشکلات در استفاده از موتور برق بنزینی، ریپ زدن دستگاه حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد میباشد.
نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی
در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و همچنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند.
عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟
در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید میکند.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: