علت ریپ زدن موتور برق بنزینی
فهرست مطالب
به منظور تامین انرژی برق در مکانها و زمانهایی که دسترسی به برق شبکه توزیع امکان نداشته باشد، از ژنراتور برق یا به اصطلاح عامه، موتور برق استفاده میشود. موتور برق از نظر سوخت مصرفی انواع مختلفی دارد. به علت در دسترس بودن بنزین در ایران، پرکاربردترین مدل این دستگاه، موتور برق بنزینی میباشد. موتور برق بنزینی به منظور تولید انرژی الکتریکی از احتراق بنزین در موتور خود استفاده میکند. موتورهای مورد استفاده نیز، موتور درون سوز ۲ زمانه و یا ۴ زمانه میباشند.
لیست علتهای مختلف ریپ زدن موتور برق بنزینی
به علت استفاده از موتورهای درون سوز معمولا مشکلات مشابهی در انواع مدل موتور برقهای بنزینی ایجاد میشود. یکی از شایعترین مشکلات در استفاده از دستگاه، ریپ زدن موتور برق بنزینی حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد میباشد. این مدل ریپ زدن را میتوان در تمامی موتورها و همچنین خودروی سواری تجربه کرد. در کل هر گونه مشکل در کارکرد موتور دستگاه اعم از مشکل در سیستم سوخت، هوا، اگزوز و ... منجر به ایجاد ریپ در دستگاه خواهد شد. در زیر 7 علت اصلی ریپ زدن موتور برق بنزینی را بیان خواهیم کرد:
استفاده از سوخت بیکیفیت
استفاده از سوخت بیکیفیت و یا عدم خلوص سوخت استفاده شده در ژنراتور بنزینی یا موتور برق بنزینی، یکی از مهمترین علتهای ریپ زدن موتور برق بنزینی میباشد. همواره سعی کنید بنزین را از پمپ بنزینهای معتبر تهیه کنید. همچنین در هنگام حمل و یا انبار کردن سوخت در استفادههای آتی، درب ظرف نگهداری را به دقت و به طور کامل ببندید.
مشکلات کاربراتور
هرگونه مشکل ریز و درشت در عملکرد کاربراتور منجر به کاهش یا افزایش رسیدن میزان سوخت به موتور شده و در نهایت احتراق و عملکرد موتور را دچار مشکل میکند. کاربراتور فرمان میزان سوخت مورد نیاز موتور را از سیستم کنترلی دستگاه دریافت میکند. در صورت افزایش مصرف برق در خروجی موتور برق، کاربراتور دریچه سوخترسانی را بیشتر باز کرده تا توان حرکت مکانیک موتور بالا رود. و در حالت کاهش مصرف برق نیز دریچه را میبندد. حال اگر میزان باز یا بسته بودن دریچه کاربراتور با میزان برق مصرفی موتور برق بنزینی، سازگار نباشد، موتور دچار تنش و استرس شده و این باعث بروز ریپ در عملکرد موتور برق بنزینی خواهد شد.
نگهداری و استفاده موتور برق بنزینی در فضای غیراستاندارد
قرار دادن موتور برق بنزینی در فضای غیر ایدهآل میتواند منجر به ورود رطوبت در باک، قسمت شمعها و وایر دستگاه و سایر بخشهای الکتریکی و مکانیکی شود. هر گونه رطوبت اضافی میتواند باعث بروز حرکتهای اضافی و یا به اصطلاح، ریپ در زمان کارکرد موتور برق بنزینی شود.
کثیف بودن فیلتر هوا و یا گرفتگی ورودی هوا
موتورهای بنزینی و درونسوز در سیکل کاری خود، نیاز به اکسیژن هوا برای احتراق سوخت فشرده شده دارند. اگر میزان هوای رسیده به درون موتور کمتر از میزان استاندارد باشد، این امر باعث بروز ریپ و در نهایت خفگی و خاموش شدن موتور خواهد شد. به همین منظور همواره فیلتر هوای دستگاه را بررسی نموده و دقت کافی نسبت به ورودی و خروجی هوای موتور را به عمل آورید. همچنین قرار دادن موتور برق بنزینی در محل سر بسته و بدون تهویه، باعث افت میزان اکسیژن هوا، بعد از روشن کردن و کارکرد موتور میشود. این علت نیز میتواند یکی دیگر از دلایل ریپ زدن موتور برق بنزینی بعد از کمی کارکرد باشد.
مشکل در سیستم سوخترسانی
اگر میزان موثر و مورد نیاز سوخت به موتور نرسد، دستگاه دچار ریپ خواهد شد. عمدهترین خرابی قطعه در این بخش مربوط به پمپ بنزین میباشد. کیفیت و برند قطعه، کیفیت بنزین مصرفی، عدم استفاده از صافی بنزین با کیفیت قبل از پمپ، شرایط نگهداری و کارکرد دستگاه و ... همگی بر روی طول عمر پمپ بنزین موتور برق بنزینی تاثیرگزار هستند.
دود زدگی شمعها
ایجاد احتراق در سیکل کاری موتور، وظیفه شمع دستگاه میباشد. این قطعه نیز به مرور زمان دچار کثیفی در قسمت جرقهزن شده و در نتیجه احتراق بنزین و هوا را دچار اختلال میکند. این امر باعث ریپ زدن موتور برق بنزینی شده و در نهایت نیز دستگاه خاموش خواهد شد. برند و میزان ساعت استفاده از دستگاه، کیفیت سوخت مصرفی، تنظیم کاربراتور و ... باعث این مشکل میشوند.
مشکلات مربوط به وایر دستگاه و ضعیف شدن کویل
کویل یکی از مهمترین قطعات برای ایجاد جرقه در شمع میباشد. با ضعیف شدن کویل و یا مشکلات مربوط به سیمهای انتقال از کویل به شمع، ایجاد جرقه با مشکل مواجه شده و در نهایت عدم ایجاد جرقه مناسب در موتور، عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه میکند.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی
دلایل متعددی برای خرابی موتور برق وجود دارد اما مهم آن است که زمینه پیدا شدن این خرابی را به درستی عیب یابی کنید. در این مطلب به راهنمای عیب یابی موتور برق پرداخته ایم.
اجزا و قطعات موتور برق بنزینی
دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد.
علت برق ندادن موتور برق بنزینی
هرگونه مشکل در بخش موتور، میتواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی و ...
بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی
در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب میتوان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.
میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی
میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی میباشد و نمیتوان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود.
نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی
در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و همچنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند.
عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟
در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید میکند.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: