خرید و مشاوره فنی: 33554409-026

علت برق ندادن موتور برق بنزینی

شخص در حال تعمیر موتور برق بنزینی

فهرست مطالب

وظیفه‌ی اصلی موتور برق، تولید انرژی الکتریکی می‌باشد. این دستگاه به کمک احتراق و آزاد کردن انرژی از سوخت‌های فسیلی، انرژی مکانیکی تولید کرده و سپس با استفاده از این انرژی و به کمک بخش ژنراتور دستگاه، اقدام به تولید انرژی الکتریکی می‌کند. دستگاه‌های مولد انرژی الکتریکی به طور کلی بر اساس سوخت مصرفی آن‌ها دسته بندی می‌شوند. با توجه به دسترسی آسان بنزین در ایران، موتور برق بنزینی طرفداران بیشتری را دارا می‌باشد.

بخش تولید انرژی مکانیکی در موتور برق بنزینی، از یکی موتور احتراق درون سوز دو زمانه و یا چهار زمانه تشکیل شده است. این موتور به‌نوبه‌ی خود می‌تواند دچار مشکلات متفاوتی گردد. بخش ژنراتور و هم‌چنین کنترلر دستگاه نیز با توجه به تعداد متعدد قطعات مکانیکی و الکترونیکی بکار رفته در آن‌ها، پتانسیل بروز مشکلات متعددی را دارا می‌باشند. از این رو بحث عیب‌یابی و تعمیر موتور برق بسیار ضروری می‌باشد.

موتور برق

مشکل در برق خروجی دستگاه

با توجه به وظیفه‌ی اصلی ژنراتور برق، که تامین انرژی برق برای استفاده توسط سایر دستگاه‌ها می‌باشد، هر گونه مشکل در بخش‌های مختلف دستگاه، در خروجی ظاهر می‌شود. عمده‌ترین مشکلی که مصرف‌کنندگان مولد برق با آن روبرو هستند، عدم وجود برق مناسب در خروجی دستگاه می‌باشد. این مشکل به شکل‌های مختلف مشاهده می‌شود. در زیر لیستی از مشکلات مشابه آورده شده است:

  • خروجی موتور برق، ولتاژ ندارد.
  • موتور برق روشن می‌شود ولی بعد از اتصال مصرف کننده به آن، خاموش می‌شود.
  • ولتاژ خروجی دائما نوسان می‌کند.
  • ولتاژ خروجی کم شده است.

در این مطلب قصد داریم علل مختلف مشکلات موجود در بخش ولتاژ خروجی را بررسی نماییم.

مشکلات بخش موتور 

هرگونه مشکل در بخش موتور، می‌تواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی، بروز مشکل در فیلتر بنزین و روغن، از بین رفتن کیفیت روغن، بروز قطعی و یا خراش بر روی وایر‌ها، عملکرد بی‌کیفیت و ضعیف شمع‌ها و ... همه و همه باعث کاهش راندمان دستگاه می‌شوند. این کاهش راندمان در نهایت، خود را به صورت نوسان و یا قطعی در خروجی نمایش می‌دهد.

بررسی دوره‌ای و منظم و هم‌چنین تعویض به موقع قطعات مصرفی بخش موتور، می‌تواند مشکلات این قسمت را تا حدود مناسبی کاهش دهد. همچنین توصیه می‌شود همیشه قبل از روشن کردن دستگاه و هم‌چنین در حین کارکرد آن، موتور برق را بررسی نمایید. به طور مثال گرفتگی اگزوز، و یا وجود گرد و غبار زیاد در بخش فیلتر هوا، به شدت بر روی عملکرد دستگاه تاثیر می‌گذارد. اگر استارت دستگاه دچار مشکل بود و یا با زحمت زیاد روشن شد، حتما بخش شمع و وایر دستگاه را بازرسی کنید. وجود جرقه و سیاه شدن سر شمع‌ها، می‌تواند دلیل بد روشن شدن و استارت خوردن مولد انرژی برق باشد.

همچنین عدم کارکرد طولانی مدت دستگاه، باعث بروز مشکلاتی در بخش موتور خواهد شد. به عنوان مثال امکان دارد، با توجه به خواب طولانی دستگاه، رطوبت محیط به داخل باک راه پیدا کرده و کیفیت بنزین داخل دستگاه را تحت تاثیر قرار داده باشد. در این حالت هم استارت با مشکل مواجه می‌شود و هم امکان ریپ زدن موتور برق بنزینی حین کارکرد وجود خواهد داشت.

شخص در حال هندل زدن موتور برق بنزینی

مشکلات بخش ژنراتور

در بخش ژنراتور نیز همانند موتور، قطعات متفاوتی وجود دارد. مشکلات مرتبط با رگولاتور، آرمیچر، زغال و ... همگی می‌توانند باعث برق ندادن در خروجی موتور برق بنزینی باشند. به منظور یافتن مشکلات مربوط به ژنراتور، معمولا به تجهیزات جانبی مثل مولتی‌متر، اسیلوسکوپ و ... نیاز است. 

در برخی مواقع به دلیل عدم استفاده از دستگاه در مدت طولانی، نیاز به شوک دادن به بخش ژنراتور می‌باشد. برجسته‌ترین مشکلی که برای دستگاه به واسطه‌ی مشکلات بخش ژنراتور ایجاد می‌شود، برق کشیدن بخش‌های مختلف این قسمت می‌باشد. به طور مثال خرابی بالشتک‌ها و یا روتور، می‌تواند باعث ایجاد نشتی جریان شود و این مشکل به صورت افت ولتاژ در خروجی، خود را نمایش دهد.

عمدتا به منظور بر طرف کردن مشکلات بخش ژنراتور نیاز به تعویض قطعات این قسمت می‌باشد. انجام این کار توسط فرد با تجربه می‌تواند از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کرده و هم‌چنین باعث کاهش هزینه‌های تعمیر دستگاه گردد.

شخص در حال تعمیر موتور برق بنزینی

مشکلات بخش تابلو برق

منظور از تابلو برق بخش خروجی و هم‌چنین کنترلر خروجی دستگاه می‌باشد. این بخش وظیفه‌ی مانیتورینگ ولتاژ، توان و فرکانس خروجی را بر عهده دارد. هر گونه نوسان در این پارامترها منجر به تغییرات متفاوتی در بخش‌های دستگاه می‌گردد. اگر این قسمت از مدار دستگاه دچار آسیب شده باشد، قطعا با مشکلات فراوانی در خروجی دستگاه مواجه خواهیم شد. در بیشتر موارد مشاهده شده است که نوسانات برق خروجی که توسط مولتی‌متر نصب شده در تابلو برق نمایش داده می‌شود، اشتباه بوده و در واقع خرابی مولتی‌متر باعث اندازه‌گیری اشتباه و نمایش اعداد اشتباه ولتاژ می‌گردد. از این رو در صورت بروز افت ولتاژ در موتور برق بنزینی، در اولین اقدام، خروجی دستگاه را با مولتی متر سالم و مطمئن چک نمایید.

سایر مشکلات این قسمت بسیار تخصصی بوده و توسط کاربر عادی قابل ردیابی و تعمیر نخواهد بود. بهتر است با خدمات پس از فروش دستگاه خریداری شده، تماس گرفته و از راهنمایی کارشناسان فنی استفاده کنید.

روش جلوگیری از خرابی موتور برق

برای جلوگیری از خرابی دستگاه بهترین روش بازرسی دوره‌ای و مرتب و تعویض قطعات مصرفی می‌باشد. معمولا در دفترچه‌ی راهنمای تمام دستگاه‌ها، بخشی در این خصوص آورده شده و تمام نکات ضروری ذکر شده است. به عنوان مثال در زیر لیستی از اعمال مورد نیاز برای نگهداری سالم دستگاه موتور برق بنزینی آورده شده است:

  • استفاده از سوخت با کیفیت
  • تعویض به موقع روغن موتور با توجه به دفترچه راهنما
  • بازدید فیلتر هوا قبل از استارت دستگاه و تعویض آن در صورت وجود گرد و غبار زیاد و یا مشاهده پارگی در فیلتر هوا
  • تعویض فیلتر بنزین با توجه به زمان بیان شده در دفترچه راهنما
  • بررسی دوره‌ای شمع و تمیز کردن سر شمع در صورت مشاهده‌ی دوده بر روی آن و هم‌چنین تعویض شمع با توجه به زمان کارکرد آن
  • استفاده از موتور برق در فضای مناسب، کنترل دما، رطوبت و نور مستقیم خورشید
  • عدم استفاده‌ی طولانی مدت و پشت سر هم از دستگاه
  • عدم سوخت گیری در حین کارکرد دستگاه که امکان بروز مشکل برای دستگاه و خطرات جبران‌ناپذیر برای شخص، خواهد داشت.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    تعداد زیاد موتور برق بنزینی در توان های مختلف زرد رنگ

    عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی

    دلایل متعددی برای خرابی موتور برق وجود دارد اما مهم آن است که زمینه پیدا شدن این خرابی را به درستی عیب یابی کنید. در این مطلب به راهنمای عیب یابی موتور برق پرداخته ایم.

    اجزا موتور برق بنزینی

    اجزا و قطعات موتور برق بنزینی

    دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد.

    انواع روغن موتور برای استفاده در موتور برق بنزینی

    بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی

    در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب می‌توان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.

    میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی

    میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی می‌باشد و نمی‌توان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود.

    شخص در حال تعمیر ریپ زدن در موتور برق بنزینی

    علت ریپ زدن موتور برق بنزینی

    یکی از شایع‌ترین مشکلات در استفاده از موتور برق بنزینی، ریپ زدن دستگاه حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد می‌باشد.

    شخص در حال بررسی موتور برق بنزینی

    نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی

    در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و هم‌چنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند.

    موتور برق بنزینی

    عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟

    در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید می‌کند.

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: