میزان مصرف سوخت موتور برق بنزینی

فهرست مطالب
موتور برق مناسبترین گزینه برای در اختیار داشتن برق در شرایط اضطراری و نیز مکانهای دور از شبکهی توزیع برق میباشد. این دستگاه کاربردی وظیفهی تولید برق از سوختهای فسیلی را بر عهده دارد. در ایران با توجه به در دسترس بودن بنزین در تمام نقاط کشور، معمولا موتور برق بنزینی کاربردیترین نوع موتور برق میباشد.
با توجه به شرایط محل استفاده از دستگاه، میزان برق مورد نیاز از نظر جریان مصرفی و همچنین نوع برق مصرفی از نظر تکفاز و سه فاز بودن مصرفکنندهها، صدای قابل تحمل در حین کارکرد موتور برق و ... ژنراتور برق مورد نیاز را باید انتخاب نمود.
محاسبه مصرف سوخت در موتور برق بنزینی
میزان مصرف سوخت معلول پارامترهای متفاوتی میباشد و نمیتوان مصرف سوخت موتور برق بنزینی را به طور دقیق بیان نمود. با این حال در بعضی از کاتالوگهای دستگاهها، جدولی به عنوان، جدول سوخت مصرفی در حین کارکرد موتور برق بنزینی آورده شده است. ما نیز در ادامهی مطلب یکی از این جداول را برای نمونه ذکر کردهایم.
حال به بیان پارامترهای مهم در میزان مصرف موتور برق بنزینی میپردازیم.
برند، کیفیت و ساعات کارکرد موتور برق
مشخصا یکی از پارامترهای مهم در تخمین میزان سوخت مصرفی در موتور برق کیفیت ساخت دستگاه و همچنین شرایط نگهداری و ساعات کارکرد دستگاه میباشد. هر چه دستگاه مصطحلکتر شود، راندمان آن کاهش پیدا میکند. البته در صورت نگهداری دستگاه در شرایط مناسب و همچنین تعویض قطعات معیوب و حتی قطعات با طول عمر زیاد، با قطعات جدید، میتوان راندمان را افزایش داد.
کیفیت شمع دستگاه، واضحترین و موثرترین تاثیر را در راندمان دارد. با افزایش ساعت کارکرد دستگاه و ایجاد دود در شمع دستگاه، احتراق موتور دچار مشکل شده و به تبع آن مصرف سوخت افزایش مییابد.
همین مسیله تقریبا برای تمام قطعات دخیل در عملکرد بخش موتور دستگاه وجود دارد. کیفیت و طول عمر کاربراتور، وایر، فیلتر هوا، فیلتر سوخت، پمپ روغن، پمپ بنزین و ...، همه و همه به طور مستقیم در میزان مصرف تاثیرگزار هستند.
میزان برق مصرفی
عملکرد موتورهای ۲ زمانه و ۴ زمانه، دارای نمودار خطی نمیباشند. یعنی هر چقدر میزان سوخت مصرفی بالا رود، میزان انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور بیشتر نخواهد شد. با افزایش میزان مصرف برق، بخش کنترلی دستگاه، میزان مصرف سوخت را افزایش داده تا موتور بتواند برق مصرفی مورد نیاز را تولید نماید. با افزایش مصرف سوخت، میزان انرژی مکانیکی تولیدی به همان مقدار افزایش نمییابد، و این مطلب موکد این است که هر چه برق مصرفی به سمت ماکزیمم توان خروجی موتور برق حرکت کند، راندمان دستگاه کاهش یافته و در نتیجه سوخت مصرفی موتور برق بنزینی افزایش مییابد.
کیفیت سوخت استفاده شده
هر چه بنزین موجود در باک، کیفیت بالاتری داشته باشد، راندمان موتور افزایش خواهد یافت. همانطور که در بالا اشاره شد، راندمان دستگاه معرف میزان مصرف سوخت میباشد. پس سوخت بیکیفیت، سیکل عملکرد موتور را دچار مشکل کرده و در نتیجه مصرف سوخت دستگاه را افزایش خواهد داد.

شرایط محل استفاده از موتور برق
وجود رطوبت بالا، گرمای هوای زیاد، قرار دادن دستگاه زیر نور مستقیم خورشید، استفاده از موتور برق در ارتفاع بالا نسبت به سطح دریا و در کل نگهداری و استفاده در شرایط محیطی نامناسب، باعث کاهش راندمان دستگاه خواهد شد.

تکنولوژی خروجی موتور برق
در بخش خروجی دستگاه، مدارهای الکترونیکی متفاوتی برای کنترل وظعیت خروجی ولتاژ، جریان و فرکانس قرار دارند. در گذشته از تکنولوژیهای خطی برای کنترل شرایط بار استفاده میشد که دارای راندمان پایین و خطاهای متعدد بود. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی در زمینه تولید انواع آیسیها و مدارات با کیفیت الکترونیکی، وضعیت به کلی تغییر کرده و وجود سیستمهای سوییچینگ، راندمان بخش خروجی دستگاه را تا میزان قابل ملاحظهای افزایش داده است.
با توجه به پارامترهای بیان شده در بالا، مجددا ذکر این نکته که محاسبهی دقیق میزان مصرف بنزین در موتور برق امکانپذیر نمیباشد، جدولی به عنوان نمونه در زیر آورده شده است.
توان موتور برق بنزینی (kVA) | مصرف بنزین (لیتر در ساعت) |
---|---|
1.8 | ۱ |
2.1 | ۱.۲ |
3 | ۱.7 |
4.3 | 2.4 |
5.5 | 3.3 |
7 | 3.6 |
10 | ۵ |
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:

عیب یابی و دلایل خرابی موتور برق بنزینی
دلایل متعددی برای خرابی موتور برق وجود دارد اما مهم آن است که زمینه پیدا شدن این خرابی را به درستی عیب یابی کنید. در این مطلب به راهنمای عیب یابی موتور برق پرداخته ایم.

اجزا و قطعات موتور برق بنزینی
دستگاه موتور برق بنزینی اجزا و قطعات بسیار زیادی را در خود جمع کرده که در صورت کارکرد صحیح و با دقت این قطعات، موتور برق بدون مشکل عملکرد خود را انجام خواهد داد.

علت برق ندادن موتور برق بنزینی
هرگونه مشکل در بخش موتور، میتواند منجر به بروز نوسان و یا قطعی در بخش ولتاژ خروجی شود. کثیف بودن فیلتر هوا، کیفیت پایین سوخت مصرفی و ...

بهترین روغن موتور برای موتور برق بنزینی
در موتور برق بنزینی در صورت استفاده از روغن مناسب میتوان به راندمان بالاتری از تولید انرژی مکانیکی از سوخت مصرف شده رسید.

علت ریپ زدن موتور برق بنزینی
یکی از شایعترین مشکلات در استفاده از موتور برق بنزینی، ریپ زدن دستگاه حین روشن شدن و نیز در حین کارکرد میباشد.

نکات ایمنی در استفاده از موتور برق بنزینی
در استفاده از موتور برق بنزینی به دلیل وجود جریان برق و همچنین سوخت بنزین، نکات ایمنی بیشتر باید مورد بازبینی قرار بگیرند.

عملکرد موتور برق بنزینی چگونه است؟
در عملکرد موتور برق بنزینی، انرژی حاصل از سوخت بنزین، توان حرکتی بخش ژنراتور را فعال نموده و ژنراتور انرژی برق تولید میکند.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: